Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk ananastårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Kokos och ananas ger god smak till den här tårtan som är superenkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smät matfettet och låt det svalna. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter, och beströ den med kokosflingor.
  2. Vispa ägg och socker poröst gärna med elvisp. Vispa ner bakpulver, kokosflingor och mjöl. Tillsätt matfettet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 35 minuter.
  4. Låt kakan stå kvar några minuter i formen, stjälp sedan upp den direkt på serveringsfatet.
  5. Nagga kakan med en gaffel. Skeda ananasspad (från burken med hel ananas) över kakan. Låt gärna kakan stå någon timme så att den blir saftig. Vispa grädden tjock. Bred ett tunt lager över ytterkanterna av kakan.
  6. Låt den krossade ananasen rinna av. Lägg den sedan i mitten av kakan. Skär ananaskivorna i mindre bitar. Lägg dem med breda sidan utåt på kakans ytterkant.
  7. Klicka eller spritsa grädden innanför ananasbitarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.