Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk långpannekaka

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Bjud på en läcker fruktkaka som för tankarna till varmare och mer exotiska trakter! Denna karibiska kaka smakar utmärkt till en läcker fruktdrink.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta matfettet och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver väl i en separat bunke. Rör ner det i sockersmeten.
  3. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm. Häll smeten i långpannan. Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i klyftor. Stick ner klyftorna i smeten. Strö över råsocker.
  4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan svalna i långpannan. Skär den sedan i fyrkantiga bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.