Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxen bör marinera minst en halvtimme, men den tål att stå med sina kryddor en hel dag i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxfilén med köttsidan upp i en form. Stöt kryddpeppar grovt i en morteltillsammans med piri piri. Blanda med paprikapulver, ingefära, socker och salt. Gnid in laxsidan med kryddblandningen och droppa försiktigt på rom. Låt stå i rumstemperatur med du förbereder tillbehören och gör vitlökscrémen.
  2. Blanda samman smtliga ingredienser till vitlökscrémen och ställ den kallt.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och skär dem i långsmala klyftor. Lägg dem i en rymlig form och blanda dem med olja och salt. Stek dem i ugn ca 20 min. Vänd dem någon gång under tiden.
  4. Ansa och skär ananas i långsmala klyftor om det går, annars bara störe bitar. När sötpotatisen är färdig stekt blanda försiktigt ner ananas och mango i den varma formen och låt dem bli ljumma på eftervärmen.
  5. Sänk ugnen till 175 grader. Skär laxsidan i portionsstora bitar och lägg i en ugnssäker form med den kryddiga köttsidan upp stek mitt i ugnen ca 15 min.
  6. Servera laxen på varma tallrikar tillsammans med frukt- och grönsaksblandningen samt vitlökscréme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • __maria__84 13 januari 2010

    mycket gott med ananas och mango till :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.