Laxen bör marinera minst en halvtimme, men den tål att stå med sina kryddor en hel dag i kylen.
Instruktioner
- Lägg laxfilén med köttsidan upp i en form. Stöt kryddpeppar grovt i en morteltillsammans med piri piri. Blanda med paprikapulver, ingefära, socker och salt. Gnid in laxsidan med kryddblandningen och droppa försiktigt på rom. Låt stå i rumstemperatur med du förbereder tillbehören och gör vitlökscrémen.
- Blanda samman smtliga ingredienser till vitlökscrémen och ställ den kallt.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och skär dem i långsmala klyftor. Lägg dem i en rymlig form och blanda dem med olja och salt. Stek dem i ugn ca 20 min. Vänd dem någon gång under tiden.
- Ansa och skär ananas i långsmala klyftor om det går, annars bara störe bitar. När sötpotatisen är färdig stekt blanda försiktigt ner ananas och mango i den varma formen och låt dem bli ljumma på eftervärmen.
- Sänk ugnen till 175 grader. Skär laxsidan i portionsstora bitar och lägg i en ugnssäker form med den kryddiga köttsidan upp stek mitt i ugnen ca 15 min.
- Servera laxen på varma tallrikar tillsammans med frukt- och grönsaksblandningen samt vitlökscréme.
Publicerat den
8 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket gott med ananas och mango till :)