- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Krämig, fyllig, mättande smaksymfoni.
Skapade detta recept för ca 10 år sedan, när jag bedrev sopptillverkning av portionsfrysta soppor,
I Grythyttans livsmedelsby.
Receptet går ju givetvis att halvera, om man vill.
Men ett tips är att göra den större satsen, för soppan är helt perfekt att frysa in.
Instruktioner
- Häll av oljan från tonfisken och juicen från ananasen och blanda med vattnet.
Koka upp vatten, ris, majskorn och salt i en rymlig kastrull. Smula i hönsbuljongen.
- Skär av det gröna på purjolöken och hacka det i bitar. Grovhacka den gula löken.
Gör en kryddpåse, eller använd en tekula till pepparkorn, nejlikor och lagerblad.
Häll i gul lök, gröna purjon, ananas, tomater i kastrullen och pressa i vitlöken.
Rör om och låt koka upp igen. Småkoka under lock i ca 45 minuter . Rör om då och då.
- Mixa med mixerstav eller i mixer till en slät soppa.
Finhacka det vita av purjolöken och dela tonfisken i småbitar.
Blanda ner det i den mixade soppan. Spara ev lite av varje till dekoration.
Låt det få ett uppkok och servera.
Publicerat den
8 maj 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket vatten?
Hoppsan ! Det ska vara 3 liter vatten. Jag har nu rättat till missen.