Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk tonfisksoppa à la Grythyttan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Krämig, fyllig, mättande smaksymfoni. Skapade detta recept för ca 10 år sedan, när jag bedrev sopptillverkning av portionsfrysta soppor, I Grythyttans livsmedelsby. Receptet går ju givetvis att halvera, om man vill. Men ett tips är att göra den större satsen, för soppan är helt perfekt att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av oljan från tonfisken och juicen från ananasen och blanda med vattnet. Koka upp vatten, ris, majskorn och salt i en rymlig kastrull. Smula i hönsbuljongen.
  2. Skär av det gröna på purjolöken och hacka det i bitar. Grovhacka den gula löken. Gör en kryddpåse, eller använd en tekula till pepparkorn, nejlikor och lagerblad. Häll i gul lök, gröna purjon, ananas, tomater i kastrullen och pressa i vitlöken. Rör om och låt koka upp igen. Småkoka under lock i ca 45 minuter . Rör om då och då.
  3. Mixa med mixerstav eller i mixer till en slät soppa. Finhacka det vita av purjolöken och dela tonfisken i småbitar. Blanda ner det i den mixade soppan. Spara ev lite av varje till dekoration. Låt det få ett uppkok och servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wallst 9 maj 2012

    Hur mycket vatten?

  • Anderstam 9 maj 2012

    Hoppsan ! Det ska vara 3 liter vatten. Jag har nu rättat till missen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.