Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karin Weibulls äppelpaj med vaniljsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En paj där äpplena verkligen har huvudrollen, så god, så lätt att göra. Ska inte vara varken socker eller kanel på äpplena. Och en hemgjord lyxig vaniljsås därtill som verkligen smakar vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret, blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver. Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret. Tryck ut degen med knogarna i en form ca 25 cm i diameter, lägg plastfilm över när du trycker ut degen, så slipper du bli kladdig om knogarna. Strö över äppelklyftorna och grädda i ca 25 minuter.
  2. Vaniljsås: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa frön, äggula och strösocker pösigt. Vispa sedan grädden och blanda med det fluffiga äggvispet.
  3. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 15 juli 2014

    Har inte provat att göra kakan än. Men däremot gjorde jag vaniljsåsen till en rabarberpaj . Godaste och enklaste vaniljsås jag ätit. Alla som smakat den har bett om receptet. Kan inte bli annat än 5 i betyg för denna ljuvliga vaniljsås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.