En mustig god soppa,som jag fått av en släkting.
Instruktioner
- Skala rotsakerna och löken och skär dem i bitar.
Koka upp vattnet med buljongtärningarna, grönsakerna och kryddorna i en kastrull.
- Lägg i kycklingen och koka under lock ca 40 minuter. Låt den kallna i spadet. Skumma av fettet.
Lyft upp kycklingen. Ta bort skinn och ben och skär köttet i bitar.
- Sila spadet och mixa eller passera grönsakerna.
Fräs smör, curry och mjöl i en stor kastrull.
Tillsätt de mixade grönsakerna under omrörning, därefter buljongen, spadet från champinjonburken och kaffegrädden.
- Låt koka ca 5 minuter. Krydda med peppar.basilika och ev salt. Lägg i köttet och svampen i soppan och låt det koka upp.
- Vispa samman äggulor och kaffegrädde,dra av soppan och rör ner blandningen.
- Nu får soppan inte koka mer.
Strö över lite hackad persilja och servera direkt.
Publicerat den
27 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar