- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Enkel och snabb att göra. ALLA inkl barnen gillar den.
Instruktioner
- Vispa ihop smör (ej smält) och socker.
Blanda mjöl, ägg och bakpulver. Häll ner i smörblandningen och blanda. Häll i så mycket mjölk att smeten nästa blir rinnande (smeten ska toppa sig lite).
- Häll allt i smord och bröad form. Skala och klyfta päronen i smala klyftor stick ner i smeten. Strö över pärlsocker. In i ugnen i 175 grader ca 20 min
tills kakan fått fin färg och släpper från kanterna.
Servera med vaniljsås eller glass.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tycker receptet var underligt, varför vispa ihop osmält smör och socker och varför ingen mängd på mjölken? Min kaka gick i soporna iaf då den inte stelnat efter 30 minuter i ugnen.
Min blev ganska lyckat till sist men jag tyckte också det var konstigt att blanda smör med socker och sedan ägg med mjöl och bakpulver. Jag fick iallafall hälla bort extra fett. Och det tog minst dubbelt så lång tid att grädda i ugnen. Min kaka såg inte alls ut som den på bilden.