Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karins roliga och lättbakade långpannebröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Detta bröd är enkelt att göra och behöver ingen knådning alls. Dessutom kan man göra det väldigt vackert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker/honung, olja. Arbeta in mjölet i en mycket stor bunke. Jäs med duk ovanpå till dubbel storlek ca 45 minuter.
  3. Mjöla en långpanna med mycket mjöl. Häll degen direkt ner i långpannan och forma med mjölade händer. Degen som är kvar i bunken skrapas ur och användas till dekoration. Rulla långa korvar och lägg ovanpå. Låt jäsa ca 15 minuter. Pensla ev korvarna så får de annorlunda färg än brödet.
  4. Grädda ca 40 minuter 175 - 200 grader. Bjud brödet på fest eller skär i tre limpor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • recepttorka 21 september 2011

    Ledsen men det blev som en pannkaka.... :( Undrar om mjölmängden i receptet är fel? skulle nog varit en hel del till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.