Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karins vitlöksbaguetter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den härliga vitlöksdoften från de nygräddade baguetterna får vem som helst på fall!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om.
  2. Tillsätt salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Tillsätt ev mera mjöl.
  3. Låt jäsa under bakduk 15-20 minuter.
  4. Rör samman ingredienserna till fyllningen.
  5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, bred på fyllningen tunt och rulla ihop från långsidan till baguetter.
  6. Låt jäsa under bakduk på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  7. Snitta baguetterna med vass kniv. Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, 18-20 minuter.
  8. Servera som brytbröd när de fortfarande är ljumma!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.