Den härliga vitlöksdoften från de nygräddade baguetterna får vem som helst på fall!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om.
- Tillsätt salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Tillsätt ev mera mjöl.
- Låt jäsa under bakduk 15-20 minuter.
- Rör samman ingredienserna till fyllningen.
- Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, bred på fyllningen tunt och rulla ihop från långsidan till baguetter.
- Låt jäsa under bakduk på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
- Snitta baguetterna med vass kniv. Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, 18-20 minuter.
- Servera som brytbröd när de fortfarande är ljumma!
Publicerat den
20 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar