Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karl-johans gryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God och mättande färsgryta

Ingredienser

Instruktioner

Strimla vitkålen fint. Skala och hacka löken. Borsta färsk svamp. Skär stor svamp i skivor eller bitar eller häll av spadet på burksvampen. Lägg svampen i en gryta, låt det mesta av vätskan koka in. Fräs svamp och lök en god stund i det mesta av fettet. Låt resten av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn färsen och rör den gryning. Lägg i lök och svamp, strö över mjölet och rör om. Tillsätt salt, peppar, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning och koka såsen 3-4 minuter. Smaka av ev. med lite soja. Lägg drygt hälften av den strimlade vitkålen i grytan, häll över kött- och svampsåsen och lägg på resten av kålen. Koka under lock på svag värme tills kålen är nätt och jämt mjuk ca 10 minuter. Servera med ris eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • klockargarden 4 november 2008

    Detta är en god kombination av smaker. Jag tycker om vitkål i maträtter!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.