Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlabys ostvåffla

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Kan det här vara något för Maria Bebådelsedag, Våffeldagen? Servera gärna ostvåfflorna med skinka, sallad och dressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken tills den blir fingervarm.
  2. Blanda ner jästen, tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Tillsätt den rivna osten och det smälta smöret.
  4. Grädda våfflorna gyllenbruna och servera dem omgående eller låt svalna på galler. Det går bra att värma våfflorna i ugnen vid serveringstillfället – men värm försiktigt.
  5. Blanda alla till ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  6. Sallad: Låt salladsbladen ligga i kallt vatten en god stund före serveringen, så blir den krispigare. Slå av vattnet och blanda de olika salladssorterna i en stor skål. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar från kvarn

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 21 augusti 2009

    Äter normalt våfflor 1 gång /år. Men i detta utförande kan det bli flera, mmm 5p.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.