Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlsbaderbullar

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar 5 minuter
Skriv ut

Två sorters bullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt smör och ägg och blanda väl. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke och häll ner det i vätskan.
  2. Kör degen i en matberedare i cirka 10 minuter på medelväxel. Låt ligga i kylen i 30 minuter. Dela degen i två delar.
  3. Bullsort 1: Blanda marsanpulver och vetemjöl till muscavadoströsslet. Blanda i resten av ingredienserna, men blanda inte så mycket att det blir en deg, utan mer som ett grynigt strössel. Ställ in i frysen.
  4. Blanda smör, muscavado, marsanpulver och mörk sirap till muscovadosmöret.
  5. Dela ena delen av degen i 40 grams bitar, rundriv och lägg i smorda aluminiumformar, typ muffinsformar.
  6. Jäs i cirka 30-60 minuter till dubbel storlek. Sätt under tiden ugnen på 220 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Spritsa i en klick muscavadosmör i mitten. Lägg rikligt med muscavadoströssel ovanpå. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 10-15 minuter. Tag ut bullarna ur formen och pudra med florsocker.
  7. Bullsort nr 2: Blanda smör, mandelmassa och kanel.
  8. Apelsinglasyr: Vispa ihop apelsinjuicen och florsocker till en klumpfri, lös glasyr.
  9. Kavla ut andra delen av degen cirka 3-4 millimeter tunn. Bred ut kanelmassan jämnt på degen, cirka 2-3 millimeter. Strö på sultan/vanliga russin och hackad mörk choklad.
  10. Rulla ihop till en längd. Dela i 40 grams bitar och lägg dem i bullformar. Platta till lite grann. Låt jäsa i 30-60 minuter. Sätt under tiden ugnen på 220 grader.
  11. Pensla med äggstrykning. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10-15 minuter. Pensla på rikligt med apelsinglasyr.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • HalleHelena 22 augusti 2015

    Mjölken saknas i receptet..?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.