Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlsbaderkrans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En härlig karlsbaderkrans med mycket gott i fyllningen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Häll på mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, socker, vaniljsocker och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Blanda under tiden samman alla ingredienserna till fyllningen.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Kavla sedan ut degen till en rektangulär platta, ca 30x40 cm.
  6. Strö fyllningen över degplattan. Rulla ihop den från långsidan. Lägg rullen som en krans med skarven ner på en bakpappersklädd plåt.
  7. Låt kransen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla kransen med uppvispat ägg. Grädda den i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.