En härlig karlsbaderkrans med mycket gott i fyllningen!
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Häll på mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
- Smula jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, socker, vaniljsocker och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Blanda under tiden samman alla ingredienserna till fyllningen.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Kavla sedan ut degen till en rektangulär platta, ca 30x40 cm.
- Strö fyllningen över degplattan. Rulla ihop den från långsidan. Lägg rullen som en krans med skarven ner på en bakpappersklädd plåt.
- Låt kransen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla kransen med uppvispat ägg. Grädda den i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
27 december 2007
Skriv kommentar