En kalljäst vetedeg, en riktig festbulle.
Instruktioner
- Smula jästen och rör ut den i gräddmjölken. Rör därefter ner socker, ägg och salt.
- Tillsätt mjölet, spara lite till utbakningen, tillsammans med smöret.
- Arbeta tills degen är blank och smidig, gärna i maskin. Jäs 1 ½ - 2 timmar.
- Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
- Dela degen i två lika stora delar och kavla ut till en avlång degplatta ca ½ cm tjock.
- Fördela fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär i 2 ½ cm tjocka bitar och lägg i bullformar.
- Jäs ytterligare 1 ½ timme.
- Pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i 8 - 10 minuter.
Publicerat den
12 oktober 2009
Skriv kommentar