Jätte gott och trevligt att bjuda på...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär fläskkarrén på längden i centimetertjocka strimlor.
- Marinad:
Blanda soja, honung och sweet chili till en marinad och marinera köttet i en skål i 20 minuter.
- Dipp:
Hacka och stöt jordnötterna fint. Koka upp kokosmjölken, tillsätt övriga ingredienser och koka i 10 minuter.
Låt svalna.
- Dopp:
Koka vatten och socker till en simmig lag. Tillsätt ättika, tärnad gurka och hackad rödlök. Dela den spanska pepparn, tag bort kärnorna och strimla den. Blanda allt och låt svalna.
- Trä upp det marinerade köttet på längden på spett, lägg på en smord ugnsplåt, pensla med marinaden och stek spetten i ugn på 200°C i ca 15 minuter.
- Servera spetten med dipp och dopp samt basmatiris.
Publicerat den
10 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar