Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karré på spett med jordnötsdipp

 
Skriv ut

Jätte gott och trevligt att bjuda på...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär fläskkarrén på längden i centimetertjocka strimlor.
  3. Marinad: Blanda soja, honung och sweet chili till en marinad och marinera köttet i en skål i 20 minuter.
  4. Dipp: Hacka och stöt jordnötterna fint. Koka upp kokosmjölken, tillsätt övriga ingredienser och koka i 10 minuter. Låt svalna.
  5. Dopp: Koka vatten och socker till en simmig lag. Tillsätt ättika, tärnad gurka och hackad rödlök. Dela den spanska pepparn, tag bort kärnorna och strimla den. Blanda allt och låt svalna.
  6. Trä upp det marinerade köttet på längden på spett, lägg på en smord ugnsplåt, pensla med marinaden och stek spetten i ugn på 200°C i ca 15 minuter.
  7. Servera spetten med dipp och dopp samt basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.