Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karrégryta

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En mustig, god och mättande gryta som tjejen min bjöd mig på som första rätt när vi träffades. =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda fläskkarré bitarna med citronpeppar och bryn dom lätt med smör eller margarin på båda sidor i en stekpanna. För över köttet till en gryta (gjutjärn är att föredra) eller en traktörpanna.
  2. Hacka löken och kvarta champinjonerna om ni valt färska. Fräs löken i stekpannan tills den blivit mjuk och för över till köttet.
  3. Fräs champinjonerna i stekpannan tills de minskat till hälften i storlek, för över svampen till köttet och löken. Häll i 1-1,5 dl vatten eller svampspad i stekpannan, rör om och låt sjuda till hälften, för över vätskan till köttet.
  4. Slanta Chorizon i 0,5cm stora bitar och häll över till köttet.
  5. Pressa i vitlöken.
  6. Häll i de hela skalade tomaterna, börja med 1 burk. Dela tomaterna i grytan så att vätskan rinner ut, se till så att det täcker köttet. Om inte häll över 1 till burk och dela tomaterna.
  7. Låt sjuda/koka på medel till låg värme i minst 1 timma under lock. Ju längre koktid desto mer smak. Lyft/flytta på köttet 2-3 gånger under kokningen så att köttet inte bränner fast.
  8. Salta och extrakrydda med citronpeppar efter smak.
  9. Serveras med ris eller mjölig potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.