Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karrégryta med äpple, lök och timjan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äpple och fläskkött är en klassiskt god kombination som passar perfekt ihop i en gryta. Gör gärna grytan dagen före servering, så får den stå och "gotta" sig lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar och bryn det i smör i en gryta och krydda med salt och peppar. Lägg ner timjan och lagerblad.
  2. Skala äpplen, palsternacka, morot, rotselleri, lök och vitlök. Skär i grova bitar. Lägg äpple och rotfrukter i grytan och låt bryna tillsammans med köttet ca 2 minuter.
  3. Häll på cider och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt grytan sjuda ca 30 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt koka upp.
  4. Garnera med timjan och servera med ett gott färskt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.