Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaskade

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 dag 2 timmar
Skriv ut

Detta är en egyptisk/nordafikansk dryck som är läskande och mystiskt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1:
  2. Lägg de torkade blommorna i en glasburk. Koka upp vatten. Låt vattnet svalna, men bara lite. Häll vattnet över blommorna och skruva lätt på locket på burken. Låt blandningen stå och dra i rumstemperatur i 24 timmar. Rör om då och då.
  3. Dag 2:
  4. Sila över saften, med hjälp av en tesil, i en tillbringare. Rör i allt socker och rör tills allt socker har löst sig. Låt drycken stå och dra i ytterligare någon timme för bästa resultat. Servera drycken kall eller rumstempererad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Thornqvizt 25 januari 2011

    Det är säkert en Egyptisk dryck men det påminner ju fruktansvärt mycket av vanligt hibuskus te..........som är jättevanligt i hela nordafrika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.