Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler florentine

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Kassler tillsammans med spenat, tomat och ostsås smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krama ur det mesta av vätskan från den förvällda spenaten. Grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök lätt i lite matfett. Krydda med salt, peppar och dragon.
  2. Fördela spenaten i en smord eldfast form. Skär kasslern i skivor och lägg dem ovanpå spenaten. Tärna tomaterna och fördela dem överst.
  3. Smält matfettet till såsen och rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde. Låt såsen koka några minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Låt den smälta. Smaka av.
  4. Häll såsen över kassler och tomathack. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills allt är genomvarmt och rätten har fått fin färg.
  5. Potatis eller ris smakar gott till.
  6. Ugn 250°

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.