Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med apelsin- och rosmarintäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Middagar med allt i ett är både praktisk och god mat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter. Tillsätt buljong och låt det koka ca 20 minuter. Tillsätt grönsakerna när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  3. Häll upp riset i en smord eldfast form. Skiva kasslern och lägg den ovanpå.
  4. Fräs samman matfett och mjöl till såsen. Späd med vatten, grädde, pressad apelsinsaft och pressad citronsaft. Smula ner buljongtärningen och låt såsen puttra ca 3-5 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och smulad rosmarin. Häll såsen över kasslern och gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills osten har fin färg och allt är genomvarmt. Garnera eventuellt som på bilden. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.