Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med Chips i Ugn

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en rätt som alla gillar det är också ett recept man kan byta ut kasslern mot stekt fläskfilé, grillad kyckling, falukorv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grundreceptet är busenkelt och detta är ungefär till 4-5 personer. Att inhandla mängden beror ju på antal personer så det får du själv bestämma
  2. Strimla kassler ca 3-5 hg ( skär bort fettet om det finns) lägg i ungsfast form! Strimla fint mycket purjolök lägg detta ovanpå kasslern! Vispa grädde 2-3 dl, rör i ca 1-2 msk mager majonäs och Mango Chutney 2-3 msk eller så man tycker det smakar bra.
  3. Bred detta ovan på, strö riven ost på . In i ugnen i mitten ca 175-200 grader. När osten har smält o puttrar lite då är det nästan klart ..ca 25-30 min
  4. Ta ut formen och häll naturchips över ganska mycket ( det går bra med smaksatta chips också) Sen ska det in igen i ugnen tills chipsen börjar få lite färg blir lite bruna, ta ut.
  5. Servera med ris, bulgur eller pasta. Funkar även med kokt potatis till!
  6. Detta recept kan man också använda till grillade kycklingbitar, rester av fläskkött, korv m.m

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.