Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med ingefära och ananaskross

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En allt-i-allo-rätt som är smakrik och fruktig och kan göras i god tid för att sedan gratineras strax innan måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och lägg i den strimlade purjolöken samt smula ner buljongtärningen och sist i med riset, låt koka på svag värme under lock 10 minuter. Häll av eventuellt kvarvarande vatten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en gratängform lätt och häll ned risblandningen. Strimla kasslern och strö över risblandningen. Blanda krossad ananas, även spadet, med ingefära och matlagningsgrädde och lättvispad vispgrädde och vänd sist i den rivna osten och blanda runt. Häll blandningen över kasslerstrimlorna och gratinera i 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.