Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med kryddsmör och rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker middagsmat. Så gott med kryddsmör ovanpå kasslerskivorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis och rotfrukter. förväll i lättsaltat vatten ca 15 min, de ska vara lite mjuka. Häll av vattnet.
  2. Hacka löken. Varva potatis, rotfrukter, lök, timjan, rosmarin och ost i en smord, ugnssäker form. Häll på grädden. Grädda i 225°C tills gratängen är mjuk, ca 30 min.
  3. Skiva kasslern tunt. Blanda smör, citronskal, persilja, salt och peppar till ett kryddsmör. Lägg kasslerskivorna lite omlott på den färdiga gratängen. Klicka på kryddsmöret.
  4. Gratinera ytterligare 5-10 min. Köttet ska bli varmt och kryddsmöret smälta. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.