Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig kombination! Salt kassler serveras med en lätt stuvad potatis som har kryddats med saftig, stark pepparrot. Själv hade jag i cirka 1 msk grovkornig skånsk senap i såsen, och lite mer pepparrot. Jag strödde även riven pepparrot som blev över på tallriken och på stuvningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva de kalla, kokta potatisarna.
  2. Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt mjölredningen sjuda ca en halv minut. Vispa ner mjölken lite i taget och koka samman stuvningen under omrörning, ca 4 minuter. Späd ev med mer vätska.
  3. Tillsätt potatis och pepparrot till stuvningen. Värm upp under försiktig omrörning så att inte potatisen går sönder. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva kasslern tunt. Smörj ett grilljärn med olja och hetta upp det på medelvärme. Grilla kasslern tills den är genomvarm, ca 2 minuter på varje sida.
  5. Servera den grillade kasslern och den stuvade potatisen med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.