Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler- och blomkålsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel vardagsrätt som inte tar lång tid att laga. Går även att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka det du vill ha till gratängen, exempelvis ris eller pasta. Pasta är gott att blanda i gratängen.
  2. Koka blomkålen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
  3. Skär kasslern (går även bra att använda basturökt skinka), häll av blomkålen.
  4. Fördela kassler och blomkål (och eventuell pasta) i en ungssäker form. Häll över ostsåsen och den rivna osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i 10 minuter.
  6. Servera gärna med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.