- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Lite tidskrävande men väl värt att vänta på - kassler på en bädd av syrlig vitkål smaksatt med vitlök, äpple och färska örter. Från Allers nr 30/09.
Instruktioner
- Dela vitkålen och skär bort stammen. Skär kålen och löken tunt, gärna med en mandolin. Skiva vitlöken och moroten tunt. Tärna äpplet fint.
- Smält smöret i en kastrull och låt lök och vitkål fräsa några minuter utan att få färg. Tillsätt vitlök och häll på ca 2 dl vatten. Salta och peppra. Låt småputtra under lock ca 1 timme. Smaka av med socker, vinäger och ev litet mer salt. Tillsätt morot och äpple och låt allt bli varmt. Rör ned örterna i kålen.
- Stek kasslern någon minut på varje sida. Servera med vitkålen och garnera med litet färska örter.
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde endast den syrliga vitkålen (en liten snabbare version) och hade den till blodpudding för att piffa upp den lite. Mycket gott!