Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler Provencale

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festlig rätt både till vardag som fest.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Lägg potatisen i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt den rinna av och torka med handduk eller hushållspapper. Smält matfettet i en stor stekpanna, Bred ut potatisen och stek i ca 25 min. Rör ihop smör, salt, peppar och pressad vitlök. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Flytta över potatisen till en smord ugnssäker form. Lägg köttet över. Klicka aromsmöret över köttet. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem vid sidan i formen. Gratinera i 250* ca 5 - 10 min. Servera ev. med grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.