Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Har tittat igenom alla 126 kasslergratängrecepten, hittade inte denna. Den är väldigt populär bland mina vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem lite omlott i en ugnssäker form.
  2. Blanda vinet med vitlök och dragon och skeda över kasslerskivorna. Låt stå och marinera i en halvtimme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Rör ihop grädden med curry, tomatpuré och riven ost. Häll blandningen över köttet. Sätt in formen i ugnen och gratinera 20-25 minuter.
  5. Servera gratängen med kokt pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (66)

  • MajaZoya 14 juli 2009

    Detta var riktigt gott men lite i kryddigaste laget, ev var kasslern väldigt salt. Kommer att hålla igen på curryn lite nästa gång för jag kommer definitivt att göra det fler gånger. Vi åt ris till och det funkade bra.

  • basilika41 8 augusti 2009

    Har precis ätit denna goda maträtt. Ett citat från min 14-årige son: f-n vad gott. Det här morsan får du göra flera gånger. Kommer att laga denna maträtt flera gånger. Så smidigt det var. Passade mig perfekt. Tack för ett bra recept! Heléne

  • SoKaj 15 december 2009

    Jättegod och enkel att göra! Min 3-åriga dotter åt också med god aptit vilket int alltid hör till vanligheterna. Fast nästa gång blir det med ris, den pressade potatisen "stjäl" mycket av såsen.

  • lejenblad 16 december 2009

    Hejhej har ej provat denna kasslergratäng men ger dig ett utlåtande när jag smakat denna gratäng som verkar smaka gott gott :) mvh Jimmi

  • ewamaria 7 januari 2010

    Denna rätt blev mycket uppskattad! Jag marinerade kasslern i en plastpåse i flera tim. Hade både grädde + creme fraiche i såsen. Ökade kryddorna förrutom curryn. Tog både tomatpuré + chilisås. Parmesan överst! Ris serverades till. Mums!

  • SuHo 24 januari 2010

    Vi åt din gratäng igår - hela familjen tyckte den var jättegod! Vi tog ½ msk curry eftersom vår dotter vanligtvis inte är så förtjust i det. Vi strimlade kasslern då vi tänkte att det skulle bli bättre när vi tog pasta till (men det gör ju ingen skillnad på smaken...) Också fick det bli Västerbottenost i... Lycko mig som får ta det som blev kvar i matdosan imorgon!

  • sannado 1 februari 2010

    Den var ju hur god som helst:-) Tackar för ett super recept!

  • hekr 11 februari 2010

    Supergott tyckte hela familjen!

  • Vea 16 februari 2010

    Vilken "lyxig" smak det blev på kasslern efter vindoppet! Väldans gott tyckte alla, även barnen. Nästa gång tredubblas såsen, då den har en strykande åtgång! 5p.

  • mkbe 16 februari 2010

    Tack Vea och all andra. Kasslergratäng är mitt recept som är sparat mest så jag blir jätteglad för alla fina kommentarer. Tack igen och ha en bra dag. Mvh Maggan

  • missQ 22 februari 2010

    God och lättlagad rätt. Jag tog mig friheten att lägga till en bild från när jag lagade rätten till middag idag. Jag gjorde kasslerstavar istället för skivor och tog dubbla mängden sås (vilket nog syns på bilden). Vi hade ris till, vilket jag tyckte passade bra.

  • eo79 26 februari 2010

    Mums. Det här tyckte hela familjen var jättegott. Vi hade klyftpotatis till och det var jättegott! Tack för ett gott recept. Det här kommer jag att göra fler gånger!

  • icn 12 mars 2010

    En 5 får du av oss!Jättegott och lätt så denna gör vi fler gånger. Tack tack

  • Piddersfru 16 mars 2010

    Tyckte rätten var sådär, inte det godaste jag ätit. Maken däremot tyckte väldigt mycket om rätten! Däremot stort plus i kanten då det var väldigt lättlagat! :-)

  • yantra 20 mars 2010

    Det var en helt okej rätt, lättlagat! Hade inget rödvin hemma så jag prövade utan men jag att kommer göra den igen med vinet i och göra lite mer sås då blir det nog riktigt gott. Utan rödvin i hade det varit gott med ananas och cashewnötter. Tack för ett bra recept och inspiration :)

  • flabban 7 april 2010

    Jättegott. Använde inget rödvin (hade ingen hemma) Redde av såsen med lite vetemjöl i en kastrull, innan jag hällde den över kasslern, allt för att få en tjockare sås. Mycket goda smaker, hade glömt hur gott dragon är. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • mamsen6 13 april 2010

    Vill bara säga att det var kanongott.Vi hade ris till.

  • Vickekatt 20 april 2010

    Det var verkligen gott, vi hade potatismos till

  • haggalen 21 april 2010

    Jag och min man tyckte kasslergratängen var jättegod. Mina barn är inte så förtjusta när mamma hittar på nya recept med nya smaker. jag använde rödvinet,rester från helgen. Kasslern blev ett helt annat kött av marinaden. jag var dock lite stressad så köttet fick inte ligga och dra sig mer än 15 min. Jag hade ingen dragon hemma istället använde jag basilika. Tomatpuren fick jag hoppa över eftersom min dotter är allergisk mot tomat. Vispgrädden bytte jag ut mot matlagningsgrädde för att göra den mer kalorisnål. Rätten blev en ny smak upplevelse. Pricis som jag önskade mig. Vi hade jasminris till och ett stort salladsbord.

  • Sussilo56 8 maj 2010

    Jättegott och annorlunda tyckte både jag, min man och dotter! Min man frågade vad jag gjort med kasslern, eftersom den enligt hans mening var mycket godare än vanligt. Tänk vad lite rödvinsmarinad kan göra! Förutom matlagningsgrädde istället för vispgrädde följde jag receptet slaviskt och som sagt det gav utdelning. Jag var först lite tveksam till mängden curry, men det hade jag inte behövt vara - det var en lagom dos som också tog fram de andra smakerna på ett fint sätt.

  • ms_nina 17 maj 2010

    Detta var ett mycket gott recept på kassler. Mustigt men inte starkt. Både jag och barnen uppskattade det./Christina

  • utsikten 31 maj 2010

    Toppengott! Mitt nya favoritrecept med kassler!

  • Bumbis 24 juni 2010

    Mycket god och lättlagad. Följde receptet slaviskt men hade lite mer sås så att alla blev nöjda.

  • emmaz 4 juli 2010

    bjöd på denna rätt på midsommardagen och den blev en hit! Jätte gott och enkel att göra! Blir detta till middag här idag oxå!

  • sonja55 18 juli 2010

    Tack för ett jättegott recept, tog 0,5 msk curry och lite mera grädde annars följde jag receptet.Kommer absolut att göra det flera gånger.

  • ablomdell 3 september 2010

    Hela familjen tyckte detta recept var super.

  • ciakoohler 10 september 2010

    Helt ok ,men curry är inte vår favoritkrydda så betyget är 7,5 av 10..jag hade bara kaffegrädde ,så jag tror nog att det blir ännu högre betyg med vispgrädde och nästa gång blir det utan curry.Kanske tom att jag tar vanliga fläskkotletter då .

  • Kattmari 18 september 2010

    Att man bara kan komma på att blanda dessa ingredienser! Hade jag talat om innan familjen åt vad som var i hade dom inte vågat smaka... men det var supergott tyckte alla! Och så enkelt! Tack för att jag fick detta som nu hör till mina "säkra kort" Jag hade en ganska "tam" ost i, ska prova med västerbottenost nästa gång, längtar redan!

  • mkbe 5 oktober 2010

    I fredags morse fick jag mejl om kasslertema på Matklubben. Från i fredags morse tills nu i morse har 48 personer sparat det här receptet på kasslergratäng. Jag visste att det var populärt, det är mitt mest sparade recept, men detta hade jag aldrig trott, jag är helt överväldigad. TACK ALLA Mvh Maggan

  • emma_lee 6 november 2010

    Mycket gott, min sambo tycker att det är smaskens. Han är inte så förtjust i kassler men denna frågar han efter när vi ska äta nästa gång :)

  • lycki 22 november 2010

    Hej ! har nu gjort denna fantastiskt goda kassler när jag hade min mamma här . Alla åt med stor aptit till och med vår lilla kille på 11 mån älskade detta . Tack för fantastiskt reccept .Lycki

  • Fijaffa 22 november 2010

    Så gott! Och så enkelt!

  • ousu 16 december 2010

    Det var verkligen gott!

  • markil 19 januari 2011

    Det här var hur gott som helst! Vi strimmlade kasslern för att dryga ut köttet lite och körde ris istället. Nästa gång kommer vi bjuda på denna rätt. Mums!

  • monekm 4 februari 2011

    Helt ok, vet inte om jag marinerade i för mkt vin och att jag hade matlagningsgrädde istället för vanlig grädde, kanske annan smak för det.Gott med pressad potatis.

  • lry 9 februari 2011

    Enkel rätt som är himmelsk god, mmmm kom det från familjens läppar :-)

  • dacko123 3 mars 2011

    Mycket god maträtt. Den gick hem hos oss alla!

  • teza22 14 mars 2011

    Mmmm Jättegott, tack!

  • Jenny_N 5 april 2011

    Bland det godaste jag har ätit. Mums! Har spridit detta recept över högt och lågt! Tack!

  • EmelieEmEk 5 april 2011

    Supergott recept som var enkelt att göra! Hade matlagningsgrädde istället för vispgrädde och det fungerade utmärkt. Absolut ett av de godaste kasslerrecept jag ätit. :)

  • Blom70 10 april 2011

    Jättegod kasslergratäng. Även maken och barnen som inte tycker om kassler i vanliga fall, tyckte om detta. Den kommer jag göra fler gånger.

  • dianah 12 april 2011

    Supergod kasslergratäng, sambon blandade chilisås och ketchup istället för tomatpure. Denna gör vi fler gånger.

  • Draugen 26 april 2011

    Jättegott, den blir att göra fler gånger. =)

  • isa64 8 maj 2011

    Supergott! Jag tog taccosalsa medium i stället för tomatpuré, blev jättebra! Tonårskillarna åt upp allt i ett nafs! Tack för receptet.

  • blumsan 21 juli 2011

    Den var verkligen Jättegod!! Barnen smaska och det lukta så himla gott i hela hemmet, så tom grannen va in o sniffa o kika va vi skulle äta! Supergott!!

  • Linda_77 5 augusti 2011

    Gjorde din kasslergratäng igår och bjöd familjen på, vi tyckte den var jättegod! Stort plus för att den var enkel att göra!!!

  • ingemar75 31 augusti 2011

    Så läckert god den är. Festmåltid till enkel vardagsmys. Tackar!

  • josse1988 24 oktober 2011

    Gjorde gratängen redan ikväll. Den blev sjukt god! Den kommer jag laga ofta!

  • mogge82 18 januari 2012

    Provade detta igår med en liten modifiering.. Hade i lite finstrimlad purjolök och lite chilipulver för extra sting. Åt detta med kokt ris och det blev väldigt gott :)

  • mini08 23 januari 2012

    Otroligt gott!! Älskades av såväl oss vuxna samt 7-åringen och hennes kompis :-) Vi hann inte låta vinet marinera men det verkar inte ha gjort så mycket. Den här ska skrivas ut och användas om och om igen!

  • cippex 4 februari 2012

    Oj så gott!! Gör er själva en tjänst och gör denna super goda kasslergratäng. Enkel och lättlagad och fantastiskt god. MUMS :-)

  • burton64 7 februari 2012

    toppengott.....kommer helt klart äta de här igen....snabbt å enkelt att laga till....tack för receptet....

  • PethraD 8 februari 2012

    Ett bra recept som förgyller kasslern. Går snabbt att göra och smakar riktigt bra. Hade inte tid att marinera kasslern men det gjorde inget. Avskkyr vitlök så den avstod jag. Rekommenderar detta recept om man vill göra lite mer av kasslern.

  • vinterljus 25 februari 2012

    MUMS....JÄTTEGOTT!!!! Tack för recept ++++++ :)

  • ssssuuuussss 25 februari 2012

    Klar favorit här hemma. T o m sonen som vanligtvis inte äter sås öser sås över riset! Jag brukar ta hälften "vanlig" curry och hälften curry vindaloo som är lite starkare.

  • tillmona 6 april 2012

    Enkelt och super gott, Hela familjen gillade det och det kommer lagas fler gånger. Tack :)

  • sahgun 16 april 2012

    Nu har äntligen även jag provat detta. Det fick godkännt!!!! Skall nämnas att familjen är av det kräsna slaget :-)

  • kajsablomberg 23 april 2012

    Smakade denna första gången hos min pojkvän och den är ju bara för god!

  • Kannibalkocken 27 juni 2012

    Mumsigt. Alla i familjen tyckte om detta.

  • maggan123 11 augusti 2012

    Mums vad god den va, smakerna verkligen gifte sej med varandra, jag serverade ris till, jag kommer helt klart att laga denna rätt igen ;)

  • bibicarlsson 12 september 2012

    Jättegod gratäng. Eftersom jag gillar vitlök hade jag i två klyftor till. Missade att blanda i osten, lade den istället ovanpå. Det gick också bra. Serverade couscous till. Mums

  • gertluddpowwel 20 september 2012

    Hej! Jättegod och enkel, en stark fyra! Ska testa med banan nästa gång.

  • BruttanBruto 10 november 2012

    Lättlagad och lyxig samtidigt :) Jag tyckte det var svingott!

  • rosalinde 21 november 2012

    Det här var jättegott!!! Hela familjen gillade, även den mest kräsne! Ska testa på kalas nästa gång.

  • sjuttiotalist 21 januari 2013

    Smarrigt! Uppskattad av hela familjen. Denna gör vi fler gånger. Tack för receptet!

  • Roberg 25 juni 2013

    Kalasgott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.