Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med bacon

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smidig mat i ugn

Ingredienser

Instruktioner

Stek kasslern rätt så hårt i lite mindre bitar. Stek sedan bacon i små bitar. Fräs purjolöken, den gula löken och svampen i baconskyn. Lägg i den strimlade paprikan så den mjuknar lite gran. Lägg över allting utom kasslern i en gryta och häll över grädden och crème fraiche, värm lite så det blandar sig. Lägg kasslern i en form och häll gratängröran över kasslern. Låt det koka ihop i ugnen en stund. Ta ut formen och lägg på lite riven ost. Vänta tills osten har fått fin färg. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Myggan05 22 oktober 2009

    Tack för receptet! Hade inga champinjoner så jag bytte ut dem mot trattkantareller. Supergott och ungarna åt som tokiga! Detta blir en av familjens "favvisar".

  • Lailaaa 8 juli 2010

    Hej! I dag har vi ätit din Jätte goda gratäng,du får högsta poäng av mig :-) Tack att du delade med dig av receptet! Mvh Laila

  • Ciros 29 oktober 2012

    Mums!! Riktigt smarrig gratäng, tack för receptet!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.