Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med franska örter och vitlök

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart god kasslergratäng som jag gärna bjuder mina vänner på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva kasslern. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Skala och skiva löken. Bottna en smord eldfast form med lök och äpple. Lägg kasslerskivorna ovanpå och strö över franska örter.
  2. Blanda samman matlagningsgrädden med mjölk, senap, pressad vitlök och peppar. Häll det över kasslern.
  3. Blanda samman osten med ströbröd och fördela det över kasslern.
  4. Grädda i 200 graders varm ugn i cirka 20 minuter eller tills osten har fått fin färg. i Servera ris eller potatis, samt en grönsallad till.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Tiol 20 augusti 2008

    God maträtt, jag stekte löken lite först så den inte skulle kännas så "rå". Tack för ett gott recept. mvh Tiol

  • Tiol 20 augusti 2008

    Jag vill ge detta receptet en 4:a Tiol

  • helenah2 4 augusti 2009

    Gott! Jag använde dragon, salvia och timjan från trädgården som "franska örter".

  • yf 7 januari 2012

    Jag bjöd min dotter med familj på denna rätt alla tyckte den var mycket god. Jag hällde i lite Thai sweet chili som satt lite extra smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.