Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med italiensk ostsås.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här är en perfekt rätt om du vill göra den i förväg. Skjutsa in den i ugnen och gratinera när gästerna ringer på dörren!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret till ostsåsen i en kastrull med svag värme. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken och vispa till en slät sås. Låt såsen sjuda 5 minuter. Då försvinner stärkelsesmaken i mjölet. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg spenaten på ett fat och tina den snabbt i mikrovågsugn, ca 7 min på högsta effekt. Krama ur vätskan. Fräs den i smör, pressa över vitlöken. Låt vätskan torka in. Salta och peppra. Bred ut spenaten i ett ugnssäkert fat. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg dem ovanpå. Hacka tomaterna och strö dem och basilikabladen över kasslern. Häll över såsen och gratinera 15-20 min. Servera med pasta och tomatsallad med svarta oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.