Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med pilaffris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad och läcker middagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm smöret (7 msk) i kastrull. Lägg i löken skuren i ringar och låt den puttra utan att ta färg.
  2. Lägg i riset och låt det fräsa tillsammans med med löken utan att ta färg. Häll på buljongen och krydda lätt med peppar och ev 1 tsk salt (behövs ofta inte då buljongen ger tillräcklig sälta).
  3. Koka på svag värme under lock. Rör om försiktigt när vattnet kokat in.
  4. Bred ut riset i en ugnssäker, smord form, strö över gurka i tärningar eller stavar. Skär kasslern i stavar och strö över. Strö över mexikansk kryddblandning.
  5. Avsluta med riven herrgårdsost + riven parmesanost så att det blir ett heltäckande lager.
  6. Grädda i ugn 200 grader i ca 30 min. Gratängen är färdig när osten smält och bildat en gyllene hinna över kött och ris.
  7. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.