Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med potatis

Snabbt, enkelt och gott. Kasslergratäng med potatis är en maträtt som förgyller vilken vardag som helst och passar både gammal och ung. Dessutom blir den nästan ändå bättre dagen efter. En klassisk smaksättning är ananas och curry som verkligen ackompanjerar det salta köttet. Kasslergratäng med chilisås och grädde utgör en god smakbas för anrättningen. Potatis som tillbehör fungerar utmärkt men du kan lika gärna servera kasslergratäng med ris


1. Skär kasslern i skivor. 2. Gör stuvning på smöret, mjölet, mjölken och grädden i en kastrull. 3. Tillsätt burken med champinjoner och spad i kastrullen med stuvningen. Salta och peppra....

4

1. Skala potatisen och skiva den tunt. Grovhacka den urkramade spenaten och finhacka vitlöken. 2. Blanda potatis, spenat, vitlök, strimlad chilipeppar och smulad fetaost. Salta och peppra. Lägg allt...

40 min
4

Skala potatis och morot. Skär alltsammans i tändstickstunna stavar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt purjon och häll på mjölken. Salta och peppra. Lägg på lock och låt alltsammans sjuda försi...

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tunna skivor. Skala och hacka löken i tunna klyftor och koka dem mjuka i smör utan att de får färg. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Klyfta...

4

skär kasslern i stavar skala och skär potatisen i skivor eller stavar. i matberedaren skär löken i bitar i matberedaren varva potatis kassler och lök i en smord ungsfast form. Häll på grädden och...

1-6

Potatisen: skala, skär i skivor på längden, skär på längden igen till lagom tjocka balkar.(ej för tjocka). Kasslern: samma procedur. Såsen: vispa ihop på spisen enl anvisning på paketet purljon: sk...

1 h 30 min
4

Skala och skiva potatisen. Strimla kasslern. Blanda ihop i ugnsform. Häll över mjölken, kryddorna och till sist den riva osten. In i ugn 200 grader i ca 40 minuter....

4-6

Skala och strimmla potatisen. Täck en ugnsform med strimmlad potatisen. Lägg sedan finstrimmlad kassler så det täcker potatisen. Dela ananasringarna i bitar täck kasslern med ananasen. Avsluta me...

1 h 30 min
4-6

Skiva kasslern i lagom tjocka skivor. Lägg dem i en eldfast form. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i lite smör. Fördela löken och jordnöttena över kasslerskivorna Vispa grädden och blan...

4

Sätt ugnen på 225°. Skala palsternackorna och skär dem i skivor. Koka dem i saltat vatten (2 tsk/liter vatten) ca 5 min knappt mjuka. Fördela palsternacksskivorna i en smord ugnssäker form. Lägg kass...

1 h
4

Sätt ugnen på 225 grader! Kasslern skäres i skivor, ca1/2 cm tjocka. Lägg kasslern i en smord form. Blanda svampen (ej spadet) med soppaburkens innehåll och grädden och häll över kasslern. Str...

45 min
4

Kasslern skäres i skivor och strimlas. Potatis, zuccini, purjolök, paprikorna samt tomaterna skivas. Lägg allt i en smord form, salta och vitpeppra lite. Ostsåsen: Smält smöret i kastrullen,...

1 h 30 min
4-6

Sätt ugnen på 200 gr Skala och strimla potatisarna, finhacka löken, strimla kassler och soltorkade tomater. Pressa ut vitlöksklyftan i botten på en smörad form, varva potatis, kassler, lök och solto...


Förväll broccolin i lätt saltat vatten i ca 7 minuter, spola den i kallt vatten så att kokningen avstannar. Skär skinkan i tärningar eller strimlor. Lägg broccolin i den smörsmorda formen. St...

25 min
4

Börja med kålsalladen. Häll kokande vatten på russinen så att det precis täcker. Låt stå 10 minuter, låt rinna av. Strimla kålen. Blanda kål och majonnäs. Vänd ner russinen. Ställ in i kylen. Sätt...

4

Sätt ugnen på 225°C. Dela mangon (tänk på den platta kärnan i mitten) och skär frukten i klyftor. Filéa bort skalet. Varva mango och kassler i två smorda ugnssäkra formar. Gratängsås: Vispa crèm...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg dem omlott på längden i en smord ugnssäker form. Vispa grädden och tillsätt osten, portvin och 1 krm peppar. Bred ut grädden öv...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.