Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med sparris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En höjdare som hängt med länge! Har du överblivet ris sen tidigare middag funkar det finfint här! Naturligtvis kan man alltid bränna på mer grönsaker, både i formen eller som tillbehör om man gillar det.

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset enligt anvisning på paketet, gärna med en buljongtärning om det uppskattas (lite mustigare smak). Skiva och bita ner kasslern i lagom stora bitar, så stora du vill ha dem. Gör en vanlig bechamelsås (vitsås), men inkludera litet av spadet från sparrisen. Smaka av mängden. Bita ner sparrisen i lagom ät- bitar, ett par cm långa ungefär. Lägg riset i botten på en ugnsform. Lägg sedan på kasslern och sparrisen, blanda runt om du vill. Häll såsen över allt, gör några små hål med sked eller annat lämpligt verktyg, så såsen kommer ner i riset. Gratinera i ugn tills det får lite färg. Barn brukar gilla det här!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MatAnders 14 februari 2008

    Kul den påminner om min variant dock utan ris men värd att pröva.

  • MatAnders 15 februari 2008

    Hej! Nu har jag testat (gjorde en lite egen variant använde grädde spad av sparris och 1 msk fransk senap och maizena redning) så jag kan ju inte betygsätta så din rätt blir rättvis men enligt mig så skulle jag hellre ha potatis i botten tyckte inte ris passade men annars jättegott, vore kul om du ville pröva min variant. Hej och ha så bra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.