Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig pastagratäng med spenat och sparris. Pinjenötterna kan bytas ut mot flagad mandel, om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Koka pastan i 5 minuter. Skiva kasslerna tunt.
  3. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan dunsta bort. Förväll sparrisen.
  4. Smält matfettet på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Låt sakta koka några minuter, vänd ner den rivna osten. Vänd ner spenaten i ostsåsen.
  5. Varva pasta, kassler och ostsås i en smord ugnsfast form. Avsluta med ostsås och lägg den förvällda sparrisen överst.
  6. Ställ in i ugn ca 15 minuter. Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna och strö över när rätten kommer ut ur ugnen. Servera med ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.