Den är jättegod och superlätt att tillreda.
Instruktioner
- Sätt ungnen på 250 grader. Skiva kasslern i skivor och lägg i en gratängform.Låt sparrisen rinna av, spara spadet. Lägg sparrisen över kasslern.
- Smält matfett i en kastrull och rör ned mjölet, späd med sparrisspad och mjölk. Späd med grädde och låt såsen koka 3-5 minuter. Tag såsen från värmen och rör ner äggulan och nästan all ost, spara ca 1,5 dl.
- Häll på såsen över kasslern och strö ost över. Gratinera i ugnen ca 12-15 min. Servera med ris.
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkligen jättegod å lättfixad, toppen! tack för receptet!
God vardagsmat! Hade nog velat haft den lite mer såsig, men det går ju att ordna till nästa gång! Fräscht med sparrisen i!
Älskar sparris, så den här rätten passar mig perfekt!
Enkelt & jättegott :)