Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagat, snabb och god festgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Hacka lök och äpplen fint och lägg i botten på formen.
  3. Skiva kasslern i lagom tjocka skivor och lägg den över hacket.
  4. Blanda grädde och senap och slå över kasslern i formen. Strö över örtkryddorna.
  5. Gratinera formen i ugn, cirka 15-20 minuter.
  6. Ta ut formen när det återstår 5-10 minuter och strö på lite riven ost. Ställ tillbaka i ugnen och gratinera färdigt.
  7. Servera med kokt ris eller kokt potatis och en fräsch sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UllaC 19 augusti 2008

    Jag gjorde denna rätt till middag idag. Men den föll inte oss riktigt i smaken. Vi sa att om man steker kasslerskivorna och löken lite lätt först så tror vi att smaken blir bättre. Den smakade inte så mycket, så vi hade även krossad ananas till. Mango chutney eller Sweet Chili Sauce kunde oxå vara gott till. Men som sagt, smaken är olika.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.