Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergryta med franska örter

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och mager gryta som passar bra till pasta, klyftpotatis och ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och dela svampen. Man börjar utifrån och drar bort en svamp i taget. Dela stora svampar. Strimla kasslern.
  2. Fräs lök och svamp i margarinet i en fettsnål panna tills svampen inte släpper ifrån sig mer vätska.
  3. Lägg sedan i kasslern i pannan och låt fräsa med ca fem minuter.
  4. Häll på fraichen, det funkar med vanlig fraiche också men krydda då med franska örter, och låt puttra i fem minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  5. Red eventuellt av grytan med lite maizena ljus redning.
  6. Servera gärna med hemmagjorda klyftpotatisar och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.