Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslerlåda med chili och curry

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbgjord och omtyckt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kasslern i skivor och lägg lite omlott i en form. Bred ett tunt lager valfri senap på dem och strö över den rivna osten. Skiva löken tunt och fräs den mjuk utan att den får färg.
  2. Ta upp löken och häll i grädden. Rör ner chilipeppar, curry och eventuellt lite salt. Låt puttra i några minuter. Häll grädden över kasslern och täck med löken.
  3. Gratinera i ugnen i 225º tills löken fått fin färg, ca 25 min. Är lite het i smaken, minska på chilipepparn så blir det mildare!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • farmoringer 27 juni 2009

    Jag har nu prövat ditt recept fast i min egen version. Jag tyckte att din kryddkombination verkade god. Jag brynte löken med färsk chilipeppar. Hällde sen på grädden över löken och blandade i senap och curry. Sen så strimlade jag kasslen och potatis. Hällde över gräddblandningen och rörde runt. På med riven västerbottenost. In i ugnen. Det blev jättegott. Så tack för din kryddkombination.

  • littlejohn 12 juni 2010

    Jättegott, suveränt gott! Betyget kommer från 12 personer som avätit detta till luch idag. Jag hade nästan slut på chilipeppar så jag tog chilipulver också,det blev kanongott. Den blev inte så stark och det passade tydligen alla åldrar. Tackar för ett kanon recept. Om det gick skulle jag ge 10 poäng.

  • Gul13 1 augusti 2010

    Riktigt gott blev detta. Tack för receptet.

  • Bumbis 17 augusti 2010

    Smarrigt. Jag tog bara en drtg tsk chili men det var starkt ändå.

  • lapp 26 april 2011

    Sent omsider så har jag minsann funnit en rätt med kassler som jag gillar. Jag har testat många recept men ingen har fallit mig i smaken,fråga mig inte varför. MEN DENNA anrättning vill jag verkligen föreslå till alla som inte hittat ett bra kasslerrecept.

  • Biinii 19 mars 2012

    En väldigt god kasslerrätt! Min sambo, som normalt vis inte är så förtjust i kassler, gillade det också! Högsta betyg från oss! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.