Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslerpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-7 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Eftersom jag lagar paj MINST 1 gång i veckan så tänkte jag lägga upp en del här. Det är oftast en fredagspaj som det blir tal om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl och smör snabbt i en matberedare och tillsätt vattnet. Blanda tills degen har gått ihop. OBS! Inte för länge. Eftersom jag är lite otålig brukar jag hoppa över det där med att degen ska vila och om jag gör det så får den vila en stund efter det att jag har kavlat ut den och lagt den i pajformen. Glöm inte att nagga både botten och kanter, låt gärna degen gå över kanten på formen och tryck till lätt med en gaffel.
  2. Grädda i 225 grader i 15 min. Under tiden: Fräs kasslern i en stekpanna så att vätskan går ur tillsätt vidlök och purjolök, och till sist rouccolan ( låt den bara gå med en liten stund). Lägg detta i pajen tillsätt fetaosten, klipp över soltorkade tomater, äggstanning och till sist den rivna osten. In i ugnen 200-225 grader i 25-35 min eller tills den har fått en fin färg och äggstanningen är klar.
  3. Servera gärna med en sallad på babyspenat, tomater paprika, citronfyllda gröna oliver + citronolivolja.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 81sara 25 mars 2009

    Super god paj!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.