Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslerpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En väldigt god paj, som passar lika bra som vardagsmat som kalasmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl och smör till en gryning massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop til en deg. Kavla ut eller tryck ut degen i en stor ugnsform. Nagga botten med en gaffel. Ställ formen kallt i ca 15 min. Strimla kasslern. Skölj purjolöken och skär den i tunna ringar. Fräs kassler och purjolök i en stekpanna. Pressa över apelsinerna och låt juicen koka in. Hacka nötterna om du vill. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Rör sedan i saffranet. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Fördela kassler och purjolök i pajskalet, häll över äggblandningen och strö över nötterna. Grädda pajen i ca 25 min.
  2. Servera gärna med en god sallad. Smaklig måltid :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.