En väldigt god paj, som passar lika bra som vardagsmat som kalasmat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop mjöl och smör till en gryning massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut eller tryck ut degen i en stor ugnsform.
Nagga botten med en gaffel.
Ställ formen kallt i ca 15 min.
Strimla kasslern. Skölj purjolöken och skär den i tunna ringar. Fräs kassler och purjolök i en stekpanna. Pressa över apelsinerna och låt juicen koka in.
Hacka nötterna om du vill.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Rör sedan i saffranet.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fördela kassler och purjolök i pajskalet, häll över äggblandningen och strö över nötterna.
Grädda pajen i ca 25 min.
- Servera gärna med en god sallad.
Smaklig måltid :)
Publicerat den
11 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar