Kasslerpajens fyllning är härligt saftig med smak av curry.
Instruktioner
- Blanda samman mjölet med salt. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen och sätt en remsa aluminiumfolie runtom kanten. Ställ formen kallt ca 15 minuter.
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Tag bort folien.
- Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Tärna kasslern.
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med svampen. Tillsätt paprika, kassler och curry. Låt allt fräsa tills det mesta av vätskan har "kokat" in.
- Fördela kasslerröran i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
Vispa samman äggen med potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö hackad persilja och pinjenötterna över pajen.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
16 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar