Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslerpaj med currysmak

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Kasslerpajens fyllning är härligt saftig med smak av curry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjölet med salt. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen och sätt en remsa aluminiumfolie runtom kanten. Ställ formen kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Tag bort folien.
  3. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Tärna kasslern. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med svampen. Tillsätt paprika, kassler och curry. Låt allt fräsa tills det mesta av vätskan har "kokat" in.
  4. Fördela kasslerröran i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten. Vispa samman äggen med potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö hackad persilja och pinjenötterna över pajen.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.