Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kastanjefylld kalkon

 
Skriv ut

Den här rätten kommer att imponera på gästerna. Hel kalkon med kastanjefyllning som ugnssteks till mör. Det här receptet testade jag i julas och tyckte att det blev kanongott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kalkonen på in- och utsidan och torka den lätt.
  2. Hetta upp margarinet i en kastrull på hög värme och fräs lök och lagerblad 2-3 minuter tills löken har mjuknat. Ta av från värmen och lägg över i en stor skål.
  3. Tillsätt ris, kastanjer, persilja och citronsaft till lökblandningen och rör om väl. Fyll kalkonen med blandningen och förslut med en tandpetare. Vik in vingarna under kalkonen.
  4. Lägg kalkonen i en ugnsfast form och pensla den med oljan. Häll buljongen i formen och ugnsstek kalkonen i en timma. ös kalkonen en gång varje 20 minuter med buljongen. Täck kalkonbröstet och låren med aluminiumfolie och stek i ytterligare en timma.
  5. Ta ut kalkonen ur ugnen, låt aluminiumfoliet vara kvar, och låt vilas i 20 minuter. Skär upp och servera, med riset eller hel ugnsstekt potatis, brysselkol är även gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.