Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katalansk fisk- och skaldjursgryta med chiliaioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig fiskgryta med spansk touch. Fiskens och skaldjurens smaker ackompanjeras perfekt av tomatsåsens sötma. Pricken över i blir självklart klicken av den heta aiolin. Självklart kan du byta ut fisken mot någon av dina egna favoriter. Musslor är också gott i grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Aioli: Lägg äggulan i en skål. Skala och pressa i vitlöken, tillsätt senapen. Vispa i oljan lite i taget till tjock konsistens. Vispa i citronsaften och salta. Kärna ur och finhacka chilin, rör ner den i aiolin.
  2. Grytan: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka tomaterna. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja ca 3 minuter i en stekpanna. Tillsätt sherryn och låt koka in. Tillsätt tomater, lagerblad, paprikapulver, saffran och socker. Låt fräsa ca 5 minuter. Rör då och då. Tillsätt vin, vatten och fond. Låt småkoka ca 5 minuter.
  3. Skär fisken i ca 5 cm stora bitar. Vänd fisk och räkor i mjölet, skaka av överflödigt mjöl. Krydda med salt och peppar. Bryn fisk och skaldjur hastigt runt om i 2 msk olja i het stekpanna. Lägg dem i tomatskyn och sjud 3-5 minuter. Repa och finhacka persiljan och strö över.
  4. Servera grytan med aiolin och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.