En härlig fiskgryta med spansk touch. Fiskens och skaldjurens smaker ackompanjeras perfekt av tomatsåsens sötma. Pricken över i blir självklart klicken av den heta aiolin. Självklart kan du byta ut fisken mot någon av dina egna favoriter. Musslor är också gott i grytan.
Instruktioner
- Aioli:
Lägg äggulan i en skål. Skala och pressa i vitlöken, tillsätt senapen. Vispa i oljan lite i taget till tjock konsistens. Vispa i citronsaften och salta. Kärna ur och finhacka chilin, rör ner den i aiolin.
- Grytan:
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka tomaterna. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja ca 3 minuter i en stekpanna. Tillsätt sherryn och låt koka in. Tillsätt tomater, lagerblad, paprikapulver, saffran och socker. Låt fräsa ca 5 minuter. Rör då och då. Tillsätt vin, vatten och fond. Låt småkoka ca 5 minuter.
- Skär fisken i ca 5 cm stora bitar. Vänd fisk och räkor i mjölet, skaka av överflödigt mjöl. Krydda med salt och peppar. Bryn fisk och skaldjur hastigt runt om i 2 msk olja i het stekpanna. Lägg dem i tomatskyn och sjud 3-5 minuter. Repa och finhacka persiljan och strö över.
- Servera grytan med aiolin och bröd.
Publicerat den
4 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar