Lätt och smidig efterrätt som man kan förbereda dagen innan. Har man inga småformar kan man grädda dem i en stor.
Instruktioner
- Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv halva vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna och lite socker i en kopp. Rör om så att de inte klumpar sig.
- Häll fröna i gräddmjölken. Lägg i vaniljbarken. Koka upp. Rör samman 5 msk strösocker och äggulorna.
- Häll på den kokande gräddmjölken litet i taget. Rör hela tiden med en visp. Ställ åt sidan att dra en stund.
- Häll innehållet i ananasburken i en kastrull. Rör ner 1 msk strösocker. Koka upp och koka tills all juice har kokat in.
- Fördela purén i de sex formarna. Sätt ugnen på 100º. Låt den bli varm. Tag upp vaniljbarken. Fördela gräddcrèmen i formarna. Grädda crèmen 50-55 minuter.
- Ställ formarna att kallna. Ställ sedan in dem i kylskåp.
Låt dem stå där tills crèmen är riktigt kall. Hit kan man förbereda dagen innan.
- Sätt ugnen på grillvärme, när ni skall servera crèmen. Strö ett lager av råsocker, ½ msk, på crèmen i varje form. Sätt in formarna i ugnen någon minut, så att sockret smälter och blir till ett lätt knäcktäcke. Akta så att det inte svartnar.
- Har ni ingen ugn kan ni göra knäcktäcket med en gasolbrännare. Servera genast.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar