Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katalansk vaniljcrème med ananas under frasig knäck

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lätt och smidig efterrätt som man kan förbereda dagen innan. Har man inga småformar kan man grädda dem i en stor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv halva vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna och lite socker i en kopp. Rör om så att de inte klumpar sig.
  2. Häll fröna i gräddmjölken. Lägg i vaniljbarken. Koka upp. Rör samman 5 msk strösocker och äggulorna.
  3. Häll på den kokande gräddmjölken litet i taget. Rör hela tiden med en visp. Ställ åt sidan att dra en stund.
  4. Häll innehållet i ananasburken i en kastrull. Rör ner 1 msk strösocker. Koka upp och koka tills all juice har kokat in.
  5. Fördela purén i de sex formarna. Sätt ugnen på 100º. Låt den bli varm. Tag upp vaniljbarken. Fördela gräddcrèmen i formarna. Grädda crèmen 50-55 minuter.
  6. Ställ formarna att kallna. Ställ sedan in dem i kylskåp. Låt dem stå där tills crèmen är riktigt kall. Hit kan man förbereda dagen innan.
  7. Sätt ugnen på grillvärme, när ni skall servera crèmen. Strö ett lager av råsocker, ½ msk, på crèmen i varje form. Sätt in formarna i ugnen någon minut, så att sockret smälter och blir till ett lätt knäcktäcke. Akta så att det inte svartnar.
  8. Har ni ingen ugn kan ni göra knäcktäcket med en gasolbrännare. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.