En fiskrätt från det ryska köket.
Instruktioner
- Rensa och fjälla fisken. Skär den i bitar. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner fiskbitarna och ovanpå de finhackade rötterna och lökarna skurna i tunna skivor. Strö över finhackad persilja och salt och lägg med pepparkornen. Häll på en liten aning vatten.
- Sjud fisken sakta tills den är färdig, ca 20 minuter.
Ta upp fisken och håll den varm i en karott.
- Passera skyn genom en sikt så att grönsakerna bli en fin puré. Tillsätt smetanan (den finns på recept här i Matklubben).
- Rör ut mjölet i litet vatten och red såsen under vispning. Låt såsen koka upp. Häll den över fisken. Garnera med kapris och servera.
- Kokt ris eller en mjölig potatissort är gott till.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar