Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katrines apelsinmarmelad

 
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Perfekt att göra som en gåva eller att bara kunna njuta av något gott själv.

Ingredienser

Instruktioner

Skrubba apelsinerna och citronen väl i ljummet vatten. Skiva dem tunt och plocka bort alla kärnor. Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet. Låt dra i ett par timmar så blir marmeladen inte bitter. Koka upp och småkoka i 1 timme. Rör om då och då. Mixa eventuellt för en slätare marmelad. Rör i sockret och koka i 10 minuter. Blanda melatin med 2 msk socker och rör ner i grytan. Koka i 3 minuter. Låt marmeladen stå i 10 minuter. Häll upp i vackra burkar och sätt på lock. Häng en torkad apelsinskiva i ett vackert band runt burken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.