Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katrinplommonkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka katrinplommonen tills dom är mjuka och kärna ur dom. Skålla och hacka mandeln. Rör socker och äggulorna poröst och tillsätt grädden lite i sänder. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Lägg plommonen i en smord ugnsfast form och strö över mandel. Häll äggsmeten i formen och grädda kakan i vatten bad i 175 graders värme i ca 40 minuter. Servera kakan varm eller kall tillsammans med vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marre_W 30 januari 2011

    Jaha, men nån grädde står det inte om i receptet? Hur mycket då?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.