Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katrins läckra chokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här fantastiska kakan har en härlig, lite seg konsistens. Hemligheten ligger i katrinplommonpurén som även gör kakan extra saftig och mustig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Hacka chokladen. Blanda sedan samman mjöl, kakao, pulverkaffe, bakpulver och salt.
  3. Vänd ner katrinplommonpurén i äggblandningen och rör sedan ner de torra ingredienserna samt den hackade chokladen. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 30 minuter.
  4. Servera med vispgrädde och en klick plommonpuré eller lite riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.